En flickguide för att köpa hårförlängningar

Hej, jag heter Lauren och jag kommer att blogga regelbundet för Virgin Hair & Beauty och förhoppningsvis dela med mig av min egen kunskap, tips och råd om deras hårförlängningar.

Jag har haft hårförlängning så länge jag kan minnas, tillbaka till när jag gick i skolan och måste ha varit ungefär 15 när jag upptäckte min kärlek till långt hår . Jag är nu 20 år och jag visar inga tecken på att ge upp mina längder och har förmodligen provat alla typer och metoder på marknaden. Jag har alltid velat ha långt hår eftersom jag tycker att det är så mycket lättare att styla och har alltid gillat en full glamorös look.

Jag har som sagt provat nästan alla typer och längder man kan tänka sig. Som ung tonåring med nästan ingenting för min budget skulle jag bära clip in Human Hair extensions . På den tiden använde jag runt 18-20” extensions och som tur var hade jag några hårförlängningsstånd nära där jag bor där jag skulle köpa dem. Sedan har jag provat mer clip in wefts, vävningar, mikroringförlängningar och nu senast enkla förbundna spetsar . Jag har varierat i längder mellan 22” till 26” och från en ljusbrun till kolsvart färg.

Mina nuvarande hårförlängningar är Virgin Remy European Hair i mörkbrunt, 24". Jag fick dessa monterade för ungefär en vecka sedan (levererade av VHB) och hittills måste jag säga att dessa har varit min favorit. Hårets kvalitet och typ är mest lik min (att vara vit kaukasisk) och jag är alltid gladast när mitt hår är förbundet eftersom håret känns så säkert och ser naturligt ut. I väntan på att få dessa monterade bar jag till och med clip in syntetiska hårförlängningar som jag köpte på eBay för runt en tioa - ALDRIG MER men de gjorde jobbet! (kanske jag ska prata om den här upplevelsen i en annan blogg haha!)

Det finns så många möjligheter nuförtiden av platser där du kan få dina hårförlängningar. Det finns så många typer tillgängliga och så många sätt att anpassa dem som gör världen av hårförlängningar till en förvirrande plats. Alla kommer att ha olika åsikter om sin föredragna typ och källa, men jag har satt ihop några "do's" som jag tycker är ett bra ställe att börja, särskilt om du är nybörjare!

DO...

  • Se till att du har bestämt dig för att du är helt säker på att du vill ha hårförlängningar innan du köper eller får dem monterade. De kräver mycket underhåll och att gå från kort till långt hår kan vara mycket krångel för vissa. Om du vill ha ett enkelt alternativ och bara vill ha tillägg under en del av tiden, är clip ins förmodligen något för dig.

  • Kom ihåg att du i de flesta fall får vad du betalar för. Om du köper billigt hår från eBay eller en utländsk sida kommer din hårkvalitet snabbt att försämras (det finns många anledningar till detta och jag kanske ska gå in på detta mer i detalj i en annan blogg men kom ihåg att det finns en anledning till att de kan sälj så långt hår så billigt!!)

  • Kom ihåg att längden du köper med varierar beroende på metoden du har dina förlängningar monterade och kommer att vara kortare än vad du beställer när det väl är klippt och stylat. Du bör räkna ut längden utifrån hur långt du vill att håret ska vara från både botten av din krona och nacken. Om du vill att ditt hår ska klippas och stylas för att se mer naturligt ut bör du tänka på detta. Dessutom, om du är någon som gillar att locka ditt hår blott i åtanke, ser håret kortare ut när det krullas.

  • Fundera på varför du skaffar extensions – vill du ha dem för längden? Eller vill du ha dem för volym? Om du vill ha båda, skulle jag gå för fullt huvud. Om du bara vill ha volym skulle jag satsa på ett halvt huvud. Tänk på detta när du köper dem - oavsett om det är efter strängnummer eller vikt du behöver det för att överensstämma. Två förpackningar, 200g är mer än tillräckligt för mig och jag har alltid lite över men det kommer att variera på ditt naturliga hår. Tjockare hår = fler hårförlängningar.

  • Välj din färg noggrant! Det finns inget värre än att betala mycket pengar och inse att du har fel färg och att det inte liknar ditt hår. Kom ihåg datorskärmar kan få färger att se annorlunda ut. De flesta välrenommerade företag låter dig skicka dem ett foto som matchar färgen för dig eller kommer att kunna skicka ett prov till dig. Vänligen fråga om du är osäker. Om de inte är villiga att leverera en så är de förmodligen inte ett bra ställe att köpa från.

  • Kom ihåg att bära hårförlängningar kommer att ha en effekt på ditt eget hår. Det kommer att försvaga den och du måste ta hand om båda. Så länge du gör det kommer du inte ha några problem (jag har inte gjort det på 5 år). Du måste behandla dina extensions precis som ditt eget hår om du vill behålla den glansiga looken.

  • Läs på vilka hårtyper som finns och fundera över vad du vill ha. Jag ska gå in mer i detalj om detta vid något tillfälle. Det finns så många - europeiska, asiatiska, indiska, malaysiska, brasilianska - listan fortsätter. Men snälla tänk på det och tänk vilket som passar ditt eget hår bäst.

  • Fundera noga över vilken metod du vill ha – olika människor kommer att ha olika preferenser och det finns alltid för- och nackdelar med var och en. Det finns alltid gott om forum och onlineråd från människor som jag som har provat och testat alla metoder och kan ge tips om vad som är bäst men i slutändan se till att du gör det som är bäst för dig! Det är du som bär dem!!

Så det är några av grunderna att tänka på när du köper hårförlängningar... Jag hoppas att detta hjälper och gör processen lite lättare.

Jag återkommer snart med en annan blogg men om du behöver några tips, råd eller åsikter om något alls, lägg till mig på TWITTER: @laurenexford och tveka inte att twittra eller skicka ett meddelande till mig och gör vad jag kan för att hjälpa!

LAUREN. xox

Tillbaka till blogg